Seminari

 

SeminarWP

Depresiju je moguće pobediti

Nekada nazivana krizom srednjeg doba, depresija sada predstavlja problem svih generacija. Danas, prosečna starost obolelih je 25-29 godina a srećemo je već i kod dece sa 8-9 godina. Predviđanja su da će do 2030. godine izbiti na prvo mesto po zastupljenosti, prestižući maligne i kardiovaskularne bolesti.

»Depresiju je moguće pobediti« je jedan od najobuhvatnijih programa za lečenje depresije i anksioznosti. Upoznaje vas sa uzrocima ove bolesti, kao i jednostavnim, efikasnim i dostupnim metodama za lečenje koji su izuzetno korisna dopuna klasičnim medicinskim tretmanima. Zasnovane na istraživanjima i bogatom kliničkom iskustvu dr Nedlija, ove metode imaju izuzetno visoku uspešnost ublažavanja tegoba i trajnog izlečenja.

Na vrlo razumljiv način, predavanja omogućavaju polaznicima da upoznaju svoje telo, mentalne i duhovne funkcije. Obuhvata veliki broj raznovrsnih pristupa lečenja koji su izvodljivi u svakodnevnom životu bez stručne pomoći (fizička aktivnost, hidroterapija, muzikoterapija, terapija svetlošću, korekcija ishrane, kognitivno-bihejvioralna terapija).

Na sveobuhvatan način nas upoznaje sa uzrocima pojave ove opake bolesti. Nasleđe, emotivni razvoj, životni stil, bolesti zavisnosti, ishrana, socijalni i kognitivni uzročnici, medicinski faktori, toksini i značaj frontalnog režnja mozga su glavne teme koje su obuhvaćene ovim programom, kako obrazovno tako i kroz praktičan rad polaznika.

U okviru edukacija i radionica koje se organizuju posle predavanja, svaki polaznik dobija potrebnu literaturu i materijal za praktični rad. Predavanja se održavaju jednom sedmično tokom 8 sedmica. U okviru ova dva meseca organizuje se i degustacija namirnica koje mogu efikasno pomoći u ublažavanju simptoma depresije uz praktične savete kako ih pripremiti kod svojih kuća.

Mnogi ne žele priznati da boluju od depresije. Prvi korak je upoznavanje sa bolešću i priznavanje samom sebi da postoji problem, jer rešenje postoji.

Saznajte kako da:
* upravljate stresom
* prevladate zavisnosti
* suočite sa gubitkom
* lečite depresiju promenama u načinu života
* iskoristite ishranu da popravite raspoloženje
* prepoznate i ispravite poremećaje razmišljanja